czwartek, 12 lutego 2009

Lines were crossed, część 2

Po czym poznać, że praca rzuca ci się na mózg?

Tytułem wstępu: jest w moim zespole taki rytuał, że co czwartek przygotowujemy i spożywamy razem lunch: łososia pieczonego w folii z pomidorami i cebulą. Tak ku lepszej integracji. Z czasem proces integracji posunął się jeszcze dalej i 19 sierpnia (długo by opowiadać, dlaczego akurat ta data) obchodziliśmy urodziny teamu. Z tej okazji nasz kochany manager szarpnął się na tort w kształcie rybki z formułami, ktory widnieje na zdjęciu poniżej (zdjęcie cyknięte oczywiście przeze mnie).

Lunch zawsze był ściśle dla teamu, ale ostatnio parę osób dołączyło do nas. Wygenerowało to trochę nieporozumień, które postanowiłam rozwiać, przygotowując specyfikacje w firmowej wikipedii.

Przepraszam za mój gówniany angielski. Nie przepraszam lobby Norwegów, że nie tłumaczę na polski, uczcie się języków i zamknijcie dzioby, lenie.




Fish Day

 

The purpose of Fish Day is to have a decent lunch in a nice company.
Who can attend Fish Day?
Fish day is mandatory for Financial Models QA team. People from outside the team can join us if they wish (subject to agreement of the fish team).
Current Fish Team members are: Wania, Bartek, Marta, Margaret, Kasia, Nate, Iwan, Olek and hounarable member of the Fish team Grzesiu.
Time rule
Fish day takes place weekly. It is scheduled for Thursday, around 2 PM. However, on a first working Thursday of each month there is a company breakfast in our office; so, Fish Day is then postponed until Friday.
Fish team groups
All those who attend Fish Day are divided into two groups that buy ingredients & prepare lunch in turns. Current schedule & lunch teams:
Week 6 (Feb. 2 - Feb. 6): Wania, Bartek, Nate, Iwan
Week 7 (Feb. 9 - Feb. 13): Margaret, Marta, Kasia, Olek
Recipe
We need: fish (one piece per person), tomatoes (about one per person), onions (1/4 per person), salt, pepper, 'boil in the bag' rice (1/2 bag per person)
Other things required: foil, knife, oven, bowls to cook rice
Put a rice in a bowl (one bag in one bowl), pour a boiling water into it, put into microwave for 12 minutes.
Prepare foil to wrap a fish (one piece of foil per one piece of fish). Pour a tea spoon of oil on each piece of foil.
Wash fish pieces (no need to remove skin), put them on a foil. Put a bit of salt & pepper on each piece of fish.
Peel onions, wash tomatoes.
Chop tomatoes and onions, put a bit of both on each fish piece.
Turn on the oven, set the temperature to maximum (250 degrees).
Wrap the fish and put all the pieces into the oven. Fish will be ready in 30 minutes.
Steps to reproduce a good lunch
  1. Ask all Fish Team members what kind of fish they would like to eat (the default kind of fish is salmon).
  2. Go to the kitchen and make sure there is enough foil, oil and rice. If not, add the missing stuff to your shopping list.
  3. Go with the rest of your group to fish shop and tesco. Buy fish, tomatoes and onions (and rice, foil & oil if necessary). You can also buy some orange juice.
  4. Go back to the office, prepare lunch in the kitchen.
  5. Notify all Fish Team members by e-mail about time when fish would be ready.
  6. Enjoy your fish & rice! :)
Other things to remember
There were recently some complaints about bad smell spreading around the office while our fish is cooked. Therefore, we follow few precautions:
  • close kitchen door when fish is in the oven & when we eat
  • after putting a fish on your plate, DO NOT dispose the foil to the common litter bin, use a special plastic bag (usually it's a bag from fish shop); when everyone's done with their piece of foil, tie the plastic bag and put it in a litter bin
  • remember to put your plate in a dishwasher after you're done with your lunch





  • Tak sobie przy okazji pomyślałam, że praca w quality (dla osób spoza branży: testowanie oprogramowania) jednak rzuca mi się na mózg. Ostatnio złapałam się na tym, że coś w windowsie źle działało i już chciałam zgłosić buga, hyhy :D
    Obawiam się, że zaczynam popadać w pracoholizm. Nie oznacza to, że przepadam za swoją pracą. Wręcz przeciwnie. To chyba tak jak z ćpaniem: na początku grzejesz, bo jest ci miło i dobrze, a potem już musisz grzać coraz więcej, choć tego nienawidzisz.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz